sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kesän Prahan matkan suunnitelmia.


Matka varattu juhannuksen jälkeiselle viikolle Prahaan koko perheelle. Hieman tietenkin hirvittää, kuinka matka sujuu lasten kanssa. Kaupunki on kuitenkin jo sen verran tuttu, että uskon ja toivon kaiken sujuvan. Ja onhan meillä aina Sparkys , jolla palkita/kiristää lapsia.

Ykköskohde tälle matkalle on tietenkin Prahan eläintarha , jossa emme ole aikaisemmilla matkoillamme käyneetkään. Yksi matkapäivä on varattu kokonaan tuolle eläintarha käynnille. Meno tapahtuisi jokilaivalla ja takaisin voitaisiinkin tulla metrolla.


Tästä linkistä pääset virtuaalisesti tutustumaan eläintarhaan.
Muita matkakohteita ovat tietenkin Prahan linna, jossa itse en ole käynyt kuin ensimmäisellä Prahan reisulla. Tuolla linnan alueella sijaitsee lelumuseo, jonka sanotaan olevan maailman toiseksi suurin lelumuseo.


Myös Kampa-saari on jäänyt väliin matkoillamme, joten siellä on poikettava lasten kanssa.

Petrinin kukkulalla on tietenkin käytävä ja siellä sijaitsee myös peililabyrintti, jossa varmasti lapset viihtyvät ja nauru raikaa.

Aivan hotellimme vieressä sijaitsee Fransiskaani puutarha, joka tulee olemaan hyvä hengähdyspaikka keskellä kaupungin vilinää.


Muita kohteita, jos aika riittää ovat Vysehradin linnoitus sekä Merimaailma.
Olen varma, että ainakin meidän 9-vuotias viihtyy Prahassa, joka on täynnä "prinsessalinnoja". Matka lasten kanssa vaatii enemmän suunnittelua, kuin tavallinen aikuisten kaupunkiloma, mutta eiköhän rakkaus Prahaan syty myös lapsille.