tiistai 31. tammikuuta 2012

Masking tape (washi tape)

Taas on uusi innostuksen kohde löytynyt. Masking tape (washi tape, japanilainen teippi, riisipaperiteippi) on japanilainen riisipaperista tehty teippi, joka on japanilaiseen tapaan laadukasta ja kaunista. Masking tape on hennosti läpikuultavaa. Teippi tarttuu hyvin eri materiaaleihin, mutta on todella helppoa saada myös irti jälkeä jättämättä. Teippiä on helppo katkoa käsin (vrt. maalarinteippi). Näiden ominaisuuksiensa takia MT soveltuu loistavasti mm. askarteluun, skräppäykseen (mt teippi on happovapaata), etiketöintiin, sisustukseen, paketointiin, koristeluun...










Tämän kokeilen aivan varmasti! Valokatkaisijan uudistaminen Masking teipillä. Tämä kuva on napattu täältä. Teipit tilasin Teippitarhan verkkokaupasta.
Teippitarhalta löytyy myös upea blogi, jossa on paljon hyviä ideoita.



Tässä vielä pari muuta linkkiä, josta löytyy ideoita teipin käyttöön.

http://hellerannassa.blogspot.com/2012/01/taiteilua-teipeilla.html

http://kotoliving.fi/wachi-teippi-ja-oliivipurkin-uusi-elama/




tiistai 17. tammikuuta 2012

Tähkäpää synttärit !



Keltaiset lyhdyt valmistin vain tulostamalla tämän kuvion keltaiselle paperille ja liimaamalla lieriöksi. Sisään laitoin led-tuikun tunnelmaa luomaan. Viirit tein myös tulostamalla keltaiselle paperille aurinkoja, jotka sitten leikkasin irti ja liimasin violettiin kartonkiin.


Keltaisesta langasta letitin muutaman letin ympäri asuntoa.






Kakun päällä oleva Tähkäpää figuurin tilasin Ebaystä. Tarjolla oli kolmenlasisia pipareita, kakkua, coctailpaloja (lihapullia, nakkeja, juustoa ja viinirypäleitä) tarjoiltuna paistinpannusta sekä tietenkin karkkia, popcorneja ja raffeleita. Tarjolla oli myös violettia limukkaa (Spriteä värjättynä violetilla pastavärillä).


Hauskin leikki näytti olevan paistinpannun "lyönti" Flynn Riderin nenään. Jokainen lapsi sai vuorollaan yrittää asettaa silmät sidottuina tuon printatun paistinpannun mahdollisimman lähelle Flynn Riderin nenää. Tulostettavat paistinpannut löytyivät täältä ja julisteen tulostin tästä A3 kokoon. Flynn Rider julisteita oli myös tulostettuna ympäri asuntoa.




"Tähkäpää laske hiuksesi alas." Onkiminen toteutettiin Tähkäpään letillä. Pussista löytyi Tähkäpää suklaamuna, Tähkäpää tarroja ja pari tikkaria. Suklaamunat (samoin kuin tarratkin) toimme mukanamme jo marraskuun Prahan reissulta, Suomessa en ole näitä munia vielä nähnyt. Lapset saivat vielä lisäksi mukaansa kotiin lähtiessä Tähkäpää paperinuken tai tuon Flynn Rider julisteen.


Tähkäpään asuun kuului tietenkin myös (puinen) paistinpannu.

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kevään 2012 muumimukit

Mymmelin äiti ilmestyy 1.3.



Primadonnan hevonen (kesämuki) ilmestyy 16.4.

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Tähkäpää synttäreiden ideakuvia!

Tyttären 6-v Tähkäpää synttäreiden ideakuvat. Lopputulos nähtävillä tammikuun lopussa.