tiistai 10. toukokuuta 2011

Betoniaskartelu

Tekisi mieli kokeilla betoniaskartelua. Tässä netistä löytämiäni ideoita ja vinkkejä.

Valmista soma tuikkulyhty viilipurkissa

Hyvä muotti tuikkulyhdylle on tyhjä viili- tai raejuustopurkki.

Kuivabetonia saa rautakaupasta, säkki maksaa noin viisi euroa. Siitä riittää todella moneen askarteluun.

Tarvikkeet:

kuivabetonia

vettä

suojakäsineet

sekoittamisastia esim. sanko

tuikkukynttilä

maalarinteippiä

hiekkaa tai pieni kivi painoksi

muovipussi

Tekeminen:

1. Suojaa kädet suojakäsineillä. Laita säkistä vähän kuivabetonia sankoon. Sekoita joukkoon vettä vähän kerrallaan, kunnes seos on tahmean jähmeää betonipuuroa. Tässä työvaiheessa tarvitaan voimaa.

2. Kääri tuikun metallikuoren ympärille kierros teippiä.

3. Kaada betonia viilipurkkiin.

4. Paina teipattu tuikku keskelle. Laita panoksi kivi, jotta tuikkukynttilä ei nouse pintaan kellumaan. Tuikun metallikuoren voi täyttää hiekalla.

5. Siirrä viilipurkki tasaiselle alustalle ja peitä se muovipussilla. Anna betonin kovettua pari vuorokautta varjoisassa paikassa.

6. Irrota viilipurkki pois betonituikun ympäriltä.

Ohje lytyyn löytyi täältä.

Pitsibetonia

Herkät pitsikuviot piirtävät rouheaan betonikulhoon kiehtovan pintakuvioinnin. Vanhoja pitsiliinoja ja -paloja saa kirpputoreilta puoli-ilmaiseksi, kenties löydät niitä myös kaapistasi? Valitse pitsejä, jotka olet valmis uhraamaan, sillä valun jälkeen niitä ei voi enää käyttää. Ainakin tahriintuneet tai hieman purkaantuneet voi surutta valaa betoniin.

Jos et henno uhrata pitsiliinoja, kokeile kulhon pinnan kuviointia kasvien avulla: mitä tukevampi kasvi lehtiruotineen, sen selvemmin kuvio siirtyy kulhon pintaan. Valitse muotiksi kaarevapintainen muoviastia, käännä se ylösalaisin, aseta pitsit sen pinnalle, sivele nämä kaikki ruokaöljyllä ja levitä betoni näiden päälle.

Muotti määrää kulhon muodon ja koon: tutki pesuvadit, sangot, muovikipot, kakkuvuoat... Tässä työssä muotti ei tuhoudu, sillä työ valetaan astian pinnalle eikä muottia tarvitse leikata irti kuivuneesta kulhosta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti