sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Pitkä viikonloppu Prahassa takana!



Marraskuun alussa (4.-7.11.) lähdimme sumuiselta Helsinki-Vantaan lentokentältä ns. jääkiekkomatkalle Prahaan. Lippujen "metsästys" ennakkoon Prahassa olikin sitten vähän vaikeampaa. Hc Slavia Prahan (HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec) peli oli jo heti perjantai iltana O2 arenalla, joten yritimme metsästää kaupungilta lippuja siihen sekä sunnuntain Extraliigan kärkiotteluun Hc Sparta Praha - Hc Mountfield. Löysimme kyllä paikan josta olisi voinut ostaa lippuja Spartan peliin, mutta järjestelmä ei antanut vapaita lippuja tuohon peliin. Slavian peliin lippuja myivät vain tupakkakioskit, joista ei pääse valitsemaan olennenkaan paikkoja, joten lopulta meillä oli kädessä liput riville 2.
Päätimme lähteä vielä Tesla Arenalle katsomaan josko saisimme sieltä ostettua liput ennakkoon sunnuntaille. Lipputoimisto löytyi ja liput parhaille paikoille järjestyivät lopulta helposti. Samalla poikkesimme fanishopiin ostoksille. Varsinkaan O2-areenan runkosarjan peleihin ei kannata lippuja siis ostaa ennakkoon, vaan vasta hallilta.


Illalla siis metrolla kohti Českomoravskáa ja sisälle O2 arenalle metallinpaljastimen läpi. Halli oli aavemaisen tyhjä. Halliin mahtuu yli 17 000 katsojaa ja paikalla oli vain n. 2800 katsojaa. Paikatkin saimme siis valita ihan vapaasti, eikä tarvinnut kakkosriville jäädä nököttämään. Peli päättyi lopulta jatkoajan ja voittomaalikisan jälkeen Slavian voittoon 3-2. Otteluraportti löytyy tsekiksi täältä. Vaikka halli oli aivan tyhjä, niin fanikatsomot pitivät meteliä enemmän kuin Sm-liigan paikallispeleissä.


Lauantaina kiertelimme kaupunkia kaikessa rauhassa ja poikkesimme mm. Kommunismimuseossa ja Kidutusmuseossa.



Sunnuntaina kävimme lopultakin Raatihuoneen tornissa, eikä tarvinnut kiivetä ollenkaan. Hissillä pääsi ylös asti ja tietenkin myös alas.

Tämän jälkeen päätimme lähteä jonnekin päin metrolla. Hyppäsimme B-linjan metroon jonka pääteasema oli Zličín. Lopulta hyppäsimme metrosta pois sattumanvaraisesti Nové Butovice asemalla. Ja mitäs sieltä sitten löytyikään, no tietysti iso ostoskeskus Galerie Butovice.



Pienen kierroksen jälkeen tulimme takaisin hotellille valmistautumaan koko reissun kohokohtaan eli illan Spartan peliin.



Illalla raitiovaunulla (14) kohti Tesla Arenaa. Pienten hankaluuksien jälkeen paikatkin löytyivät. Hallissa oli mahtavan tiivis tunnelma vaikka katsojia oli vain hivenen yli 6000 (kapasiteetti melkein 14000). Fanikatsomo huudatti muuta yleisöä. Tunnelma olisi ollut katossa myös ilman katsomossa juotua Budějovický Budvar-olutta.



Peli päättyi voittomaalikisan jälkeen Č. Budějovicen (HC Mountfield) 2-3 voittoon. Otteluraportti tsekiksi täältä.



Metrolla takaisin hotellille ja aamulla Finnairin siivin kotiin suunnittelemaan uutta Prahan matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti