lauantai 2. heinäkuuta 2011

Matkakertomus Prahassa lasten kanssa osa 1

Matka alkoi aamulla 5 aikoihin automatkalla Helsinki-Vantaan lentokentälle. Finnairin lento AY715 pääsi lähtemään ajoissa ja saavuimme Prahan Ruzyně lentokentälle jopa vähän etuajassa. Pikkubussilla siirryimme hotelliimme, joka oli Václavin aukiolla sijaitseva hotelli Juliš .
Hotellihuoneenkin saimme heti vaikka kello oli vasta n. 12. Olemme aikaisemminkin majoittuneet tässä hotellissa, jolloin huoneemme ikkunat ovat olleet Václavin aukiolle päin, mutta nyt saimme todella rauhallisen huoneen ja maisemat Fransiskaani puutarhaan päin.Tälle ensimmäiselle matkapäivälle ei ollut mitään suunnitelmia, joten lähinnä kuljeskelimme ympäri Vanhaakaupunkia (Staré Město) ja kiipesimme Ruutitorniin (Prašná brána). Perhelippu Ruutitorniin maksoi 200 CZK.


Kaupunkiin tutustumisen jälkeen suuntasimme syömään Václavin aukiolla sijaitsevaan Výtopna ravintolaan. Pöydän olin varannut jo koti Suomessa netistä. Ravintolaa kiertää jopa 400m pienoisrautatietä ja juomat tulivat junalla. Lastenlista oli vain tsekin kielellä, mutta onneksi olin jo kotona katsellut/kääntänyt tuon menun netistä, niin onnistuimme tilaamaan juuri sopivat annokset lapsille.

Ruokailun jälkeen suuntasimmekin jo hotellille lepäämään ja keräämään voimia seuraavaa päivää varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti